Teravih namazında her selamdan sonra niyet etmek şart mı?

Selamunaleykum, teravih namazını kılarken yirmi rekat için bir niyet etmek yeterli mi, bu caiz mi?

Aleykum Selam Değerli Kardeşimiz;
Teravihe niyet edildikten sonra dil ile her rekatta niyet edilmese de namaz caiz olur
Hanefi alimleri "Teravihin her çift rekatı için niyeti tazelemek şart mıdır?" sorusunda ihtilaf etmişlerdir.
İbn Abidin bu meseleyi şöyle izah etmiştir:
Hülâsa'da buna; "Sahih kavle göre şarttır, çünkü her çift rekat başlı başına bir namazdır" diye cevap verilmiştir.
Haniye'de ise; "Esah kavle göre şart değildir. Zira bütün teravih bir namaz mesabesindedir, Tatarhaniye'de de böyledir." denilmektedir.
Zâhirine bakılırsa hilâf niyetin aslındadır. Bana kalırsa sahih olan kavl birincisidir. Çünkü teravihi kılan kimse selâm vermekle hakikaten namazdan çıkmıştır. Binaenaleyh yeniden namaza girmek için mutlâka niyet lâzımdır.
Hilâftan kurtulmak için bunun daha ihtiyat olduğunda da şüphe yoktur. Evet, Hılye'de teravihin ilk iki rekatına başlarken bütün teravihe niyet ederse ikinci kavl tercih edilmiştir. (Redd'ül Muhtar)
Teravihin her iki rek'ati, müstakil birer namazdır. Her birinin evvelinde niyet etmek gerekir. (Dört Mezhebe Göre İslam Fıkhı)
Niyet kalbe aittir. Bununla beraber kalb ile niyet yapıldıktan sonra dil ile de söylenmesi daha iyidir. Bir insan başlayacağı bir namaza, kalb ile niyet edip de dili ile bir şey söylemese, o namazı caiz olur. (Büyük İslam İlmihali, Ömer Nasuhi Bilmen)
Bu nedenle teravih namazında kılınan namazın ne olduğunu bilmek, niyet demektir. En başta teravihe niyet edildikten sonra, her selam verildiğinde dil ile niyet edilmeyip kalben niyet edilse namaz geçerlidir. Ancak efdal olanı her selamdan sonra niyet etmektir.
Allah'a emanet olunuz.