Tanımadığımız kimse nikah şahidimiz olabilir mi?

Nikahımızda eşimin babasının amcaları olan iki şahit vardı. Hoca efendi duasını okudu, usulüne göre nikahımızı kıydı. Ancak, şahitlerden birisi (yani eşimin babasının amcalarından birisi) benim ismim söylense beni hatırlar mı bilemiyordum. Biraz aceleye denk geldi. Aklıma şu takılıyor. Şahitlerden biri beni ismim söylense hemen hatırlayamayacak kadar az tanımış olsa dahi bu nikahımız sahih oldu mu ?

Değerli Kardeşimiz;
Şahitlerin evlenecek kişileri tanıyanlardan olması daha iyi ise de nikahın şartlarından değildir.
Evlenme şahidinde aranan nitelikler şunlardır:
    a. Şahit akıllı ve ergin olmalıdır.
    b. Şahitlerin iki erkek veya bir erkek iki kadın olması gerekir.
    c. Şahit hür olmalıdır.
    d. Müslüman olmalıdır.
    e. Çoğunluk fakihlere göre, görme yeteneği şart olmayıp, işitme ve anlama yeteneğinin bulunması şarttır. Nikah akdinde konuşulan sözleri anlaması gerekir.
    f. Şahitler evlenecek kimselerin usul, fürû veya diğer hısımlarından olabilir. Buna göre, ana, baba, dede ve nine ile, eşlerin oğul veya kızları nikahta  -yukarıda belirtilen niteliklere sahip iseler-şahit olabilirler.
    g. Hanefîlere göre, şahitlerin adaletli olması şart değildir. İki fasık şahidin şahitliği de yeterlidir. Hanefîler dışındaki çoğunluğa göre, fasığın şahitliği ile evlilik akdi sahih olmaz. (Şamil İslam Ansiklopedisi)
Nikahta şahitlik yapacak kimselerde aranan vasıflar bunlardır. Şahitlerin evlenecek kişileri tanıyanlardan olması daha iyi ise da nikahın şartlarından değildir. Dolayısıyla sizin nikahınız geçerlidir. Fakat vekalet verme gibi bir durum söz konusu ise kadın vekaletini verme anında ihtiyat gereği olarak, kadını tanıyan ve sesini duyan iki şahit bulundurulması güzel olur. Vekâlet verirken şahit bulundurmanın faydası, vekâlet verildiğini inkâr karşısında vekilin ispatlamasında görülür.
Allah’a emanet olunuz.