Sehiv secdesi yapmadan namazdan çıkmanın hükmü nedir?

Sehiv secdesi yapmamız gereken bir durumda sehiv secdesi yapmadan namazdan çıkmanın hükmü nedir?Namaz sahih olur mu?

Değerli Kardeşimiz;
Farz, vacip veya nafile herhangi bir namazı kılarken namazın vaciplerinden birinin unutarak terki veya tehir edilmesi halinde sehiv secdesi yapmak vacip olur. Farzın tehiri vacibin terki demektir.
Sehiv secdesi vaciptir. Sehiv secdesi yapması gereken bir kimsenin unutarak veya bilerek sehiv secdesini yapmaması durumunda, namazı iade etmesi gerekmez. Fakat vacibi kasıtlı terk ettiği için günahkâr olur.
Yapılması gereken sehiv secdesini yanılarak veya kasıtlı olarak terk eden bir kimse, eğer selam verdikten sonra namaza aykırı bir işte bulunursa, mesela gülmek, konuşmak gibi veya sehiv secdesi yapmaya vakit kalmaz ise, bu kimseden sehiv secdesi düşer. (Mehmet Talu)
Yapılması gereken sehiv secdesini yanılarak veya unutarak terk eden bir kimse, eğer selam verdikten sonra gülmek, konuşmak, yönünü kıbleden çevirmek gibi namaza aykırı bir işte bulunursa veya sehiv secdesi yapmaya vakit kalmaz ise, bu kimseden sehiv secdesi düşer. Namazı iade etmesi de gerekmez. Ancak namaza aykırı bir davranışta bulunmadan secdeyi hatırlarsa hemen secde eder (Kasani, Bedaiu’s-Sanai’, 1/409)
Allah’a emanet olunuz.