Camide sonrada kılınan namazda kamet getirilmeli midir?

Namaz kıldığımız bir yerde aynı vakit içinde cemaatle namaz kılındı ise; saygıdan dolayı kamet getirilmez deniliyor. Bazılarının görüşüne göre de kamet kılınan namazın sünnetidir. Bir önceki cemaat kamet getirdi diye biz kamet getirmeden namaza durursak şayet, sünnete uygun hareket etmiş olurmuyuz?

Değerli Kardeşimiz;
Düzenli olarak cemaatle beş vakit namaz kılınan mescitlere o vaktin farz namazını kılmak üzere giren kimseler, cemaatle veya yalnız başına namaz kılacak olmaları halinde tekrar ezan ve kamet getirmelerine gerek yoktur. Düzenli olarak beş vakit namazın kılınmadığı mescitlerde ise ezan okunarak ve kamet getirerek namaz kılmak daha faziletli olup (Alauddin Abidin, el-Hediyyetu’l-Alaiyye, 62) sadece kametle de yetinilebilir.
Vakit namazları ve kaza namazları için kamet getirmek sünnettir
Ezan ve ikamet, vakit namazları için sünnet olduğu gibi, kaza namazları için de sünnettir. Çünkü ezan ile ikamet, vakitlerin değil, namazların sünnetidirler. (Ömer Nasuhi Bilmen, Namaz Kitabı, Ezan ve Kamet Bölümü, s:143)
Kaza namazlarında ise kılınacak her bir namaz için kamet getirilmesi daha efdaldir
Bir kısım kaza namazları başka başka yerlerde kaza olarak kılınacakları zaman, her biri için ezan ve ikamet gerekir. Fakat bir yerde kaza edilecekleri zaman her bir namaz için ezan ve ikamet daha faziletli ise de, ilk kaza edilecek namaz için ezan ve ikamet getirdikten sonra, diğer namazlar için yalnız ikamet yeterlidir. (Ömer Nasuhi Bilmen, Namaz Kitabı, Ezan ve Kamet Bölümü, s:143)
Allah'a emanet olunuz.