Kadınların bıyıklarını alması caiz midir?
Kadınların bıyıklarını ve bacak tüylerini alması günah mıdır?
Hormon bozukluğu veya hastalık dolayısıyla yüzde sonradan çıkan kılların alınması caizdir
İslâm âlimleri kadının yüzünde anormal olarak (çeşitli hormon bozukluklarından ötürü) biten kılları kadının koparabileceğini söylemiştir. Çünkü bu fıtratı değiştirmek değil, çeşitli hastalıklardan ötürü bozulan kadınlık fıtratını düzeltmek anlamını taşır. Kadın böylece kocasını süslenme arzusunu da karşılamış olur. İbn Âbidîn, bu maksatla yapılırsa müstehaptır der. Ayaklardaki, anormal kılları yolmak için de aynı şey söylenir. (İbn Âbidin VI/373)
Hormon bozukluğu veya hastalık dolayısıyla yüzde sonradan çıkan kılların alınması caizdir. Bunun haricinde başkalarına güzel görünmek maksadıyla kaşın alınması veya inceltilmesi haramdır. Çünkü kaş yaratılışta olduğundan vücutta aza hükmündedir. Sonradan biten kıllar ise yaratılışta olmadığından bunları almak caizdir. (Fetvalarla Çağdaş Hayat / Faruk Beşer)
Kadınların bacak kılları veya bıyık tüyleri gibi doğal olmayan, vücudun azası sayılmayan türden temizliği yapmaları caizdir. Özellikle bu tür temizliğe evli bayanların daha özen göstermesi gerekir. Çünkü kadın kocasına çekici olmalıdır.
Böyle bir temizliği yapabilmek için kadının evli olması şart değildir. Bekâr bir kadın da kendi güzelliği için bu temizliği yapabilir. Çünkü ziynetlenmek ve güzelleşmek kadının hakkıdır. (Mehmet Talu)
Allah'a emanet olunuz.